Курс и обука за пица мајстора

obuka-za-pica-majstora


Можда ће вас изненадити чињеница да у Европи, па и у самој Италији, која важи за престоницу пице постоји дефицит пица мајстора. У Србији је такође, иста ситуација. Професионалних пица мајстора има недовољно да задовоље све веће захтеве тржишта. Уколико пратите огласе, приметиће те да постоји стална потражња за пица мајсторима. Стога искористите ову шансу, обучите се за ово тражено занимање и нађите посао већ сутра.

Предност овог заната је што се може научити за врло кратко време, а за њега се могу обучити људи свих старосних доби без обзира на пол. Може се радити и као допунски посао, а чест је случај код нас да један добар пица мајстор ради у више пицерија. Поред тога, пица мајстор је универзално занимање са којим можете брзо пронаћи посао било где у свету.

Шта обухвата обука за пица мајстора?

Обука за пица мајстора подразумева пре свега обуку полазника како да умеси савршено тесто за пицу, затим да га уобличи, развија и нафилује производима. То обухвата припрему и дозирање свих неопходних састојака, савладавање технике исправног мешања, развијања и обликовања теста. Такође, полазници се подучавају о најбољој комбинацији и дозирању састојака, врстама сирева и осталих надева за пицу.

На овој обуци полазници се упознају и са историјом припреме овог популарног специјалитета, технологијом припреме пице, одабиру најбољих намирница и надева и другим правилима за припрему савршене пице. Поред тога, полазници се на обуци упознају и са применом свих прописаних санитарних и здравствених стандарда.

Практична обука за пица мајстора обавља се у неком од угоститељских објеката са којима Центар има пословну сарадњу. Такође, обука се може обавити и у неком другом угоститељском објекту по избору и жељи кандидата.

За полазнике који се већ баве овим занимањем а желе да имају одговарајућу диплому која потврђује њихову стручност, Центар огранизује проверу и полагање испита пред стручном комисијом.

После завршене теоријске и практичне обуке приступа се полагању испита пред надлежном комисијом. Након успешно положених испита, кандидату се издаје диплома и уверење о стручној оспособљености за занимање пица мајстора.

kurs-za-pica-majstora