Обука и преквалификација за тражено занимање: Фасадер

Центар за образовање и преквалификацију „Степен плус“ пружа вам могућност да завршите обуку или преквалификацију за посао фасадера.obuka-za-fasadera

Обука за занимање фасадер намењена је свима: како људима који већ раде у овој струци, али немају адекватну диплому, тако и онима који би да се преквалификују за занимање које је тражено на тржишту рада код нас и у иностранству.

Посао фасадера спада у завршне радове грађевинске струке, а добри и квалификовани мајстори одувек су били тражени и плаћени како у нашој земљи, тако и широм Европе и света. Зато је обука за занимање фасадер одлична прилика за све који дуго чекају на посао или би да своју шансу потраже на градилиштима и фасадама ван Србије, а серфтификат ће им свакако пружити предност над осталим кандидатима.

Главни задатак фасадера је постављање различитих врста фасада на већ изграђене објекте, чиме доприносе њиховом крајњем изгледу и лепоти али и функционалности. Поред очите естетске функције, фасаде имају и заштитну улогу, тј чувају унутрашњост објекта од температурних промена.

 Шта обухвата обука за фасадера?

Стога, кључна ствар при постављању фасаде на зид јесте добро познавање и избор адекватног материјала. Из тог разлога обука за фасадера у нашем центру базирана је на предавањима о основним групама и особинама материјала за фасаде. Полазници ће научити све хемијске, механичке и техничко-технолошке карактеристике материјала. Од дебљине и особина постављеног материјала зависи њихова функионалност и век трајања.

Данас на тржишту постоји велики број врста и произвођача материјала за фасаде. На нашој обуци полазници ће бити упознати са металним, дрвеним, каменим и бетонским врстама фасада. Посебна пажња посвећена је стиропор и стакленим фасадама.

У центру „Степен плус“ полазници на обуци за послове фасадера научиће и све о алатима и машинама који се користе за уградњу материјала. На крају, како би били потпуно оспособљени за самостално обављање овог занимања, кандидати се упознају са свим радним условима и подели посла између молера и фасадера.

Посвећеност послу и прецизност особине које су веома цењене код мајстора за фасаде. Уколико се покажете као добар и поуздан мајстор, сигурна пословна будућност вам је загарантована, јер је препорука задовољног клијента најбоља реклама.

Центар „Степен плус“ је ту да вам у томе помогне. Обезбедили смо скрипте за теоријски део наставе за сваког полазника. Такође, практични део обуке можете похађати у некој од наших партнерских грађевинских фирми.

На крају обуке пред комисијом, коју чине људи са дугогодишњим искуством у раду у области грађевинске струке, врши се полагање и додела диплома.
За људе који се већ баве овим занимањем, најмање 3 месеца, а што ће нам потврдити уверењем из свог предузећа, у најкраћем могућем року организоваћемо полагање пред стручном комисијом у нашим просторијама и доделу сефтификата.