Стручно оспособљавање и обука за конобара

kurs-za-konobara

Професија конобара је једно од тражених занимања угоститељске струке. Центар за образовање „Степен плус“ организује курс и обуку за конобаре која се састоји из теоријског и практичног дела. Основу овог занимања представља услуживање гостију у разним угоститељским објектима. Професија конобара захтева спретност, љубазност, комуникативност, културно опхођење према гостима, али и стрпљивост, толератност и предусретљивост.

Конобар је домаћин угоститељског објекта и онај који први и непосредно комуницира са гостима. Стога брза и квалитетна услуга, љубазност и учтивост конобара морају бити на виском нивоу како би угоститељски објекат био представљен у најбољем светлу. Отуда добри конобари који владају свим техникама и тајнама свог заната лако налазе запослење, а поред тога бивају и награђени добрим напојницама од стране задовољних гостију.

Курс и обука за месара

obuka-za-mesare

У оквиру курсева прехрабрене струке, Центар за образовање „Степен плус“ организује курс и обуку за месара за све који желе да се баве овим занимањем и лако дођу до запослења или покрену сопствени посао. Уколико се обучите за ово занимање лако се можете запослити у прехрамбреној индустрији будући да су месари увек тражени.

Обука за месаре у нашем Центру, састоји се из теоријског и практичног дела. Теоријски део подразумева упознавање полазника са основним елементима месарског посла, руковањем месарским алатима и машинама, као и примену безбедносних, санитарних и здравствених мера заштите на раду.