Покрените свој посао

Занимања за покретање сопственог бизниса

 

12pokreni-svoj-posao

 

Уколико сте назапослени или желите да покренете сопствени бизнис Центар за стручно образовање и образовање одраслих «Степен Плус» нуди вам обуку за многа занимања која омогућују покретање сопственог посла.

Према подацима агенција за запошљавање неки стари занати поново постају атрактивни за покретање сопственог посла попут обућара и кројача, а такође све више је и малих фирми специјализованих за извођење одређених радова у грађевинарству попут изолатера и фасадера.

Такође, дуги низ година веома атрактивно занимање за покретање сопственог посла је и књиговодство, као и занимања за негу лепоте; фризери, козметичари, шминкери.

Покретање сопственог посла може имати низ предности као што су могућост самосталног дефинисања обима и стратегије развоја, флексибилно радно време, независност и слобода у испробавању нових идеја и слично.

Помоћ и финансијски подстицаји за покретање посла

Поред тога, као извор почетног капитала могу да послуже бројни програми помоћи и подстицаја обезбеђени од стране државе и других фондова. Национална служба за запошљавање даје бесповратне кредите за покретање сопственог посла.

Ову помоћ могу да добију незапослена лица која имају завршену обуку за покретање сопственог бизниса, под условом да имају добар бизнис-план. 

Такође, Фонд за развој почетницима нуди повољне стартап кредите, који се отплаћује пет година са грејс периодом од 12 месеци.

Центар за стручно образовање и образовање одраслих „Степен Плус" нуди вам обуку за сва занимања која вам омогућују покретање сопственог посла. Својим полазницима Центар обезбеђује сву потребну литературу, књиге и скрипте, као и консултације за теоријске предмете.

Не чекајте, контактирајте нас, обучите се за жељено занимање и покрените сопствени посао.

zanimanja-za-pokretanje-sopstvenog-biznisa