Стручно оспособљавање и обука за кувара

obuka-za-kuvara

Професија кувара је једно од најцењенијих занимањa угоститељске струке. Добри кувари су увек тражени и на цени, а није редак случај да се око њих отимају многи ресторани који држе до свог реномеа. Центар за образовање „Степен Плус“ нуди вам обуку и преквалификацију за ово тражено занимања са којим се лако долази до добро плаћеног посла. Уколико се бавите овим занимањем нећете имати проблема да нађете посао ни на домаћем, ни на иностраном тржишту.

Поред тога познавање кулинарских вештина и одговарајући сертификат о томе, потребан вам је и уколико желите да отворите сопствени угоститељски објекат. Похађањем курса за куваре у нашем Центру пружа вам се шанса да своје знање употпуните, проширите и верификујете одговарајућом дипломом. Чак и уколико се никад нисте бавили професионалним кулинарством, а желите да се опробате у овом послу, наши искусни предавачи и ментори увешће вас у све тајне кулинарског заната.

Шта обухвата практични и теоријски део обуке за кувара?

Да би сте постали успешни кувар и мајстор свог заната потребно је прво да стекнете добро теоријско упориште. Стога се стручно оспособљавање за кувара у нашем центру састоји из практичног и теоријског дела обуке.

Теоријски део обуке подразумева едукацију полазника о основама припремања хране, комбинацији намерница, зачина и адитива, декорацији и сервирању хране и осталим неизоставним сегментима доброг кулинарског умећа. Будући кувари се упознају са технологијом припремања хране, куварском терминологијом, употребом алата и прибора у кулинарсту, као и у осмишљавању менија и рецепата, те техникама и методама презентације хране. Такође, на овој обуци сви полазници се едукују и обучавају за примени свих прописаних хигијенских и здравствених стандарда.

За оне кандидате који имају кулинарског искуства и већ се баве овим занимањем али не поседују одговарајућу диплому, Центар организује проверу теоријског и практичног знања пред одговарајућом комисијом ради полагања испита и добијања сертификата за бављење овим послом.

За сваког нашег полазника Центар је припремио одговарајућу литературу и скрипте за учење и полагање испита, као што су Технологија занимања за кувара, Основи струке, као и Безбедност и заштита на раду.

Пракса за ово занимање организује се у ресторанима са којима Центар има пословну сарадњу или у другим угоститељским објектима по избору кандидата. Кандидати на располагању имају стручне менторе и предаваче који ће их упутити у све сегменте кулинарске професије.

По окончању теоријског и практичног дела обуке, приступа се полагању завршног испита пред стручном комисијом. Након успешно положеног испита, кандидатима се издају дипломе и уверење о стручној оспособљености за занимање кувара.

kurs-za-kuvara